Hva er geocaching?

Geocaching er en utendørsaktivitet som går ut på å finne beholdere som er gjemt i naturen eller byen, ved hjelp av en GPS-mottaker. Man får tak i koordinater på Internett, tar seg frem til et sted, finner beholderen og skriver dato og kallenavn i loggen. Til slutt deler man opplevelsen på Internett.

Hvem driver med det?

Geocache

Alle! Det finnes ingen aldersgrenser eller andre kriterier for å drive med geocaching. Om du liker å gå turer alene eller sammen med andre, om du er en forelder som ofte er på tur med barna, om du er pensjonist. Ja, selv om du er rullestolbruker, er det mulig å drive med geocaching, selv om kanskje ikke alle geocacher er oppnåelig.

Hvorfor driver man med dette?

Blant dem som har vært geocachere en stund, er det to hovedgrunner til at man fortsetter med det: Man liker å oppleve nye steder, og man liker å omgås andre med den samme interessen.

Andre motivasjonsfaktorer:

  • Man kan oppleve nye steder, ofte også i eget nærmiljø
  • Man får et konkret mål for f.eks. fjellturer
  • Enklere å motivere de aller yngste til å være med på tur

Hva trenger man?

Et medlemskap hos Geocaching.com, en GPS-enhet og tilgang til Internett. GPS-enheten kan enten være en håndholdt GPS eller en smartmobil med innebygd GPS-mottaker. Prinsippet er uansett det samme. Man navigerer til en gitt geocache ved hjelp av en kompasspil eller en linje på kartet på enheten, til avstanden er kortest mulig.

Du finner mye mer informasjon på innføringssiden vår om geocaching.

Hvis er på denne siden fordi du har funnet en geocache på et område du eier eller er ansvarlig for, og ønsker å få den flyttet eller fjernet, så kan du kontakte oss, så skal vi gjøre det vi kan for å hjelpe deg.