Hjelpeverktøy

⇐ Geocaching nasjonalt og regionalt Innhold Ordliste ⇒

Når man driver med geocaching, melder det seg raskt behov for verktøy som gjør ting enklere. Her er noen få eksempler på tjenester og programmer som mange geocachere bruker.

Project-GC.com

PGCFor mange blir statistikk en viktig del av geocachingen. På dette nettstedet får du all mulig statistikk rundt funnene dine, for eksempel hvilke land du har funnet cacher i, hvilken som var første funn i hvert land, hvor mange kombinasjoner av vanskelighet og terring du har funnet, hvor mange av de ulike typene og en lang rekke andre ting.

GSAK

GSAKGSAK står for «Geocaching Swiss Army Knife» og er et verktøy for å samle, systematisere, filtrere og eksportere veipunkter. Man kan laste ned så mange geocacher man vil fra geocaching.com, og legge inn i dette programmet. Siden kan man filtrere ut bare geocachene man ønsker, og så eksportere til GPS-enheten.

Dette verktøyet er primært for de som bruker dedikerte GPS-enheter til geocaching.

Verktøyet er laget for Windows, men kan fungere på Mac også, da må man kjøre den som et Windows-program, altså ved hjelp av Parallels eller Boot Camp.

cachetur.no

cachetur.noHvis man skal planlegge en tur hvor geocaching er hovedsaken, er cachetur.no et nettsted hvor du både kan finne forslag til turer med innlagte geocacher, opprette og planlegge dine egne turer og til og med melde deg på planlagte fellesturer som andre har tatt initiativ til.

⇐ Geocaching nasjonalt og regionalt Innhold Ordliste ⇒