I cachen

⇐ Cachebeskrivelser Innhold Cachetyper ⇒

Minstekrav

I sin enkleste form må en geocache inneholde en loggbok, et loggark eller en strimmel som finnerne kan skrive seg inn i. Ofte vil man finne en blyant også, men dette er intet krav, og mange geocacher er dessuten så små at det ikke er plass til blyant. Pass derfor alltid på å ha med deg en blyant eller penn når du geocacher.

Bytteting

Ut over loggboken kan geocacher også inneholde diverse småting. Dette kalles «bytteting», og kan være alt fra klinkekuler og skolisser til hodelykter. Vanligvis er byttetingene små leker, og hvis man vil ta med seg noe fra geocachen, må man også legge noe annet igjen. Man sier da gjerne at man skal «bytte likt eller oppover», for ellers ender det fort opp med bare simple bytteting som ingen vil ha.

Ofte er det byttetingene som skal til for å lokke de aller minste med på tur. Men noen ganger. spesielt i bystrøk, er det slik at geocachene er små og ikke har bytteting eller at det ikke er noe interessant i dem. Da kan det være greit om de voksne passer på å forberede de minste på at de kanskje ikke får byttet noe i akkurat den geocachen. Jo større geocachen er, desto større er sjansen for at det er bytteting i den.

Sporbare gjenstander

TB

I geocacher, spesielt av størrelse liten og oppover, kan man finne mynter eller gjenstander festet til en metallbrikke, og som har påskriften «Trackable on geocaching.com». Dette er ikke bytteting, og hvis man tar med seg en slik, trenger man ikke å legge noe annet tilbake. Disse tingene kalles «geomynter» og «sporbare gjenstander». og har en egen funksjon innen geocaching. Hvis du tar med deg en slik, vil du kunne søke opp sporingskoden som er trykt på eller preget inn i gjenstanden, på geocaching.com. Du vil da få informasjon om hva gjenstanden representerer, og hva eieren vil at skal skje med den. Et slikt mål kan være så generelt som «å reise fra cache til cache», eller så spesifikt som «å komme til cachen Fløyen på skuddårsdagen i 2016».

Geocoin

Hvis du har tatt med deg en slik gjenstand og finner ut at du kan hjelpe den med å nå dette målet, er det akseptabelt at du beholder den i en uke eller to før du legger den i en ny geocache, helst nærmere målet. Hvis du ikke kan hjelpe den, er det ingen fare, men da vil eieren som regel sette pris på at du legger den ut igjen i en annen cache så raskt som mulig.

Det er også mulig å bare «oppdage» slike gjenstander. Da noterer du deg sporingskoden, men lar den ligge i geocachen, og så logger du den som «oppdaget» på Geocaching.com.

Mange har også slike gjenstander som ikke legges igjen i geocacher, men bare følger med eieren på tur. Av og til får man da lov til å «oppdage» dem. Også klesplagg og klistremerker på biler og andre ting kan inneholde slike sporingskoder. Da er det fritt frem for alle som noterer seg dem, å logge dem som «oppdaget».

⇐ Cachebeskrivelser Innhold Cachetyper ⇒